mask
You are here: Home / Nieuws / Zomervakantie 2013: geen tramverkeer in Utrecht - Wèl trams in Nieuwegein en IJsselstein

Zomervakantie 2013: geen tramverkeer in Utrecht - Wèl trams in Nieuwegein en IJsselstein

In de zomer van 2013, tussen 21 juli en 1 september, vernieuwt BRU de trambaan in Utrecht tussen het Jaarbeursplein en de tramhalte Kanaleneiland Zuid. In Utrecht rijden in die periode geen trams. Reizigers kunnen gebruik maken van vervangend vervoer per bus. De trams in Nieuwegein en IJsselstein rijden wel gewoon. Andere werkzaamheden (waaronder het vernieuwen van de spoorbeveiliging en de wisselstraat bij de remise) worden in de zomer van 2014 uitgevoerd.

De trambaan tussen Utrecht en Nieuwegein/IJsselstein is dertig jaar oud en aan vervanging toe. Het eerste deel is vorig jaar vervangen. De aard en complexiteit van de vernieuwingsopgave heeft het bestuur van BRU doen besluiten de vervolgwerkzaamheden over twee zomerperiodes uit te spreiden: die van 2013 en 2014. Het werk is daardoor beter beheersbaar en het risico op uitloop kleiner.
Omdat er tijdens de werkzaamheden een buitendienststelling geldt voor de tram, zijn de reizigers wel een extra periode aangewezen op het vervangend vervoer per bus. Om die reden wordt het werk in de zomervakanties gepland: relatief weinig mensen hebben er dan last van.

Wel trams in Nieuwegein en IJsselstein
De trams vanuit Nieuwegein en IJsselstein rijden in de zomer van 2013 tot aan de halte Kanaleneneiland Zuid. Het P+R Westraven en de woonboulevard blijven dan ook goed bereikbaar. Op de overstaplocatie tramhalte Kanaleneiland Zuid worden tramvervangende bussen ingezet richting het centrum van Utrecht.

28 februari 2013

Filed under: