mask
You are here: Home / Nieuws / Werk aan kabels en leidingen bijna afgerond

Werk aan kabels en leidingen bijna afgerond

6 augustus
IMG_7141.JPGHet werk aan de kabels en leidingen langs het tramtracé van Kanaleneiland Zuid naar het Jaarbeursplein is bijna afgerond. Daardoor kan de aannemer nu in hoog tempo verder met de aanleg van de nieuwe trambaan. Het werk ligt vooralsnog keurig op schema. Vanaf 1 september rijdt de tram weer volgens de dienstregeling.

De afgelopen twee weken is er door aannemer BAM enorm veel werk verzet. Het oude tramtracé werd volledig afgebroken. Spoorstaven, bovenleiding en ballastbed werden verwijderd en drie van de vijf grote kruisingen op het tracé werden vernieuwd. Deze week is de laatste kruising, de Admiraal Helfrichlaan met de Europalaan, aan de beurt.

De aannemer is inmiddels begonnen met de aanleg van de nieuwe trambaan. De kantplanken zijn aangebracht, over een groot deel van het traject is het ballastbed aangelegd en inmiddels zijn er vele honderden dwarsliggers geplaatst, voorzien van nieuwe spoorstaven. Vanaf komende week zullen de spoorstaven aan elkaar worden gelast. In de laatste twee weken van de periode zal de bovenleiding worden gemonteerd, waarna het testen van de het vernieuwde tracédeel plaatsvindt.

Filed under: