mask
You are here: Home / Nieuws / Vervoerplan 2014 voor Utrechtse regio vastgesteld

Vervoerplan 2014 voor Utrechtse regio vastgesteld

Bus en tram in NieuwegeinBestuur Regio Utrecht heeft het Vervoerplan 2014 vastgesteld, de aanzet tot de dienstregeling 2014 voor de regio Utrecht. Daarbij is afgesproken dat op een aantal kleine onderdelen nog nader wordt gekeken naar de busverbindingen tussen Utrecht en Nieuwegein. De nieuwe vervoerder Qbuzz stelde het plan op.

De grootste wijzigingen in 2014 worden veroorzaakt door de bouwwerkzaamheden in het stationsgebied van Utrecht Centraal en de sluiting van de Leidseveertunnel vanaf juni 2014. Daardoor is vanaf dat moment geen verbinding meer mogelijk tussen het centrum van Utrecht en de Jaarbeurszijde.

Klik hier voor het Vervoerplan 2014

Lijn 12 ‘dienstregelingloos’
Vernieuwend in de regio Utrecht is de flexibele dienstregeling van lijn 12: de frequentie wordt afgestemd op de vraag. Deze buslijn rijdt in de spits ‘dienstregelingloos’, wat betekent dat een bus vertrekt zodra hij vol is. Daardoor zijn piekmomenten met veel reizigers sneller te verwerken. Op rustige momenten wacht een bus maximaal vijf minuten zodat reizigers nooit lang hoeven te wachten. Kortom: meer bussen in de drukke spitsuren en minder bussen in de rustige daluren. Op deze manier wordt de bestaande buscapaciteit beter benut. In totaal leidt dat op jaarbasis tot minder ritten op lijn 12.

Wijzigingen t.o.v. uitgangspunten
Dit Vervoerplan 2014 past binnen de uitgangspunten zoals deze door het bestuur van BRU aan vervoerder Qbuzz zijn meegegeven. Belangrijkste wijzigingen ten opzichte van de Uitgangspuntennotitie zijn:

  • het eindpunt van lijn 43 komt in Odijk;
  • de vertraagde afsluiting van Leidseveertunnel (1 juni 2014) is verwerkt, met vanaf die datum een beperkt alternatief via de Daalsetunnel;
  • de bediening van bedrijventerrein Het Klooster in Nieuwegein wordt uitgebreid in de daluren.

Vervoerder Qbuzz werkt dit Vervoerplan de komende maanden uit tot een dienstregeling die op 8 december 2013 van start gaat. Meer en actuele informatie hierover vindt u op de website van Qbuzz (zie www.qbuzz.nl).

10 september 2013

Filed under: