mask
You are here: Home / Nieuws / Reiziger geeft OV in regio Utrecht ruime voldoende

Reiziger geeft OV in regio Utrecht ruime voldoende

Met een 7,4 krijgt het bus- en tramvervoer in de regio Utrecht van reizigers een dikke voldoende. Dat blijkt uit de OV-klantenbarometer 2012 van het Kennisplatform Verkeer en Vervoer, een jaarlijks landelijk onderzoek naar de mening van OV-reizigers. Zowel het stadsvervoer als het tramvervoer in de Utrechtse regio zijn in waardering gestegen ten opzichte van 2011. Het stadsvervoer steeg zelfs van plaats 53 naar plaats 29. Voor het regiovervoer blijft de waardering gelijk en alleen het onderdeel spitsvervoer wordt iets minder goed gewaardeerd dan het jaar ervoor.

Tabel 2013-03-26 Reiziger geeft OV in regio Utrecht ruime voldoende.jpg

Hoge waardering voor sociale veiligheid
Concessieverlener Bestuur Regio Utrecht en vervoerders GVU en Connexxion zijn tevreden met de resultaten over 2012. Uit de resultaten van het onderzoek blijkt onder andere dat sociale veiligheid in de Utrechtse regio hoge cijfers krijgt. Op bijna alle onderdelen wordt hoger gescoord dan het landelijk gemiddelde. Ook de onderdelen ‘zitplaats’ en ‘rijcomfort’ krijgen goede scores in het onderzoek.
Aandachtspunten voor de regio Utrecht zijn volgens het onderzoek de ‘informatie bij vertragingen’ en ‘het tarief’.

OV-klantenbarometer
Het onderzoek OV-klantenbarometer is een landelijk onderzoek naar de mening van reizigers in het openbaar vervoer. Reizigers geven hierbij rapportcijfers voor vijftien verschillende aspecten die met hun reis te maken hebben. Het onderzoek wordt jaarlijks gehouden onder reizigers in bus, tram, metro, regionale trein en boot. In 2012 is de klantwaardering landelijk gemeten in 5.824 ritten gemeten. Het onderzoek heeft in totaal 81.634 bruikbare enquêtes opgeleverd. Van alle ondervraagde reizigers geeft 80,9% minimaal een 7 als rapportcijfer.

Het onderzoek is in de regio Utrecht gehouden van eind oktober tot begin december en heeft in de Utrechtse regio alleen betrekking op openbaar vervoer per bus en per tram.

Alle resultaten
Alle rapporten zijn per OV-autoriteit en per vervoerder te bekijken op www.kpvv.nl/klb. Zelf gebieden vergelijken kan met de webtool op www.ovklantenbarometer.nl.

26 maart 2013

Filed under: