mask
You are here: Home / Nieuws / Reiziger geeft OV in regio Utrecht opnieuw ruime voldoende

Reiziger geeft OV in regio Utrecht opnieuw ruime voldoende

Net als in eerdere jaren is het bus- en tramvervoer in de regio Utrecht ook in 2013 door reizigers met een ruime voldoende gewaardeerd. Gemiddeld krijgt het regionale openbaar vervoer in de stadsregio Utrecht een 7,3. Dat blijkt uit de OV-klantenbarometer 2013 van het Kennisplatform Verkeer en Vervoer, een jaarlijks landelijk onderzoek naar de mening van OV-reizigers.

Opvallend is wel dat het waardering van het stadsvervoer in Utrecht aanzienlijk is gedaald. Dat lijkt drie oorzaken te hebben. Zo waren er begin 2013 diverse dienstregelingswijzigingen als gevolg van de rijksbezuinigingen op het openbaar vervoer. Verder had (en heeft) het regionale openbaar vervoer hinder van de bouwwerkzaamheden in het Utrechtse stationsgebied. En tot slot werd tot 8 december 2013 in de stad Utrecht nog gereden met (soms heel) oude bussen.

OV-klantenbarometer
Het onderzoek OV-klantenbarometer is een landelijk onderzoek naar de mening van reizigers in het openbaar vervoer. Reizigers geven hierbij rapportcijfers voor vijftien verschillende aspecten die met hun reis te maken hebben. Het onderzoek wordt jaarlijks gehouden onder reizigers in bus, tram, metro, regionale trein en boot. In 2013 is de klantwaardering landelijk gemeten in 6.493 ritten gemeten. Het onderzoek heeft in totaal ongeveer 90.000 bruikbare enquĂȘtes opgeleverd. Van alle ondervraagde reizigers geeft 81,3% minimaal een 7.0 als rapportcijfer.

Het onderzoek is in de regio Utrecht gehouden van eind oktober tot begin december en heeft in de Utrechtse regio alleen betrekking op openbaar vervoer per bus en per tram.

Alle resultaten
Alle rapporten zijn per OV-autoriteit en per vervoerder te bekijken op www.kpvv.nl. Zelf gebieden vergelijken kan met de webtool op www.ovklantenbarometer.nl.

Filed under: