mask
You are here: Home / Nieuws / Regiotaxi Utrecht vanaf 2014 op groen gas

Regiotaxi Utrecht vanaf 2014 op groen gas

Aanbesteding gegund aan Connexxion Taxi Services en Willemsen de Koning

Regiotaxi Utrecht december 2011Vanaf 1 februari 2014 verzorgt Willemsen de Koning het vervoer van Regiotaxi Utrecht. Dat heeft het dagelijks bestuur op 1 juli besloten. De uitvoering van de regiecentrale, die apart is aanbesteed, is gewonnen door Connexxion Taxi Services BV.
“Bestuur Regio Utrecht (BRU) heeft in beide aanbestedingen om meer kwaliteit voor reizigers gevraagd en krijgt die ook,” aldus regiobestuurder OV, Arjen Gerritsen. “Beide inschrijvers hebben laten zien aan onze eisen te kunnen voldoen, we zijn zeer tevreden over het resultaat.” Vervoerder Willemsen de Koning zegde bovendien toe dat alle regiotaxivoertuigen op groen gas gaan rijden.

Meer kwaliteit, minder kosten
Reizen met Regiotaxi Utrecht wordt vanaf 1 februari 2014 nog gemakkelijker en klantvriendelijker. Belangrijke vernieuwing is de mogelijkheid om prioriteitsritten toe te kennen voor huwelijken, begrafenissen en kerkelijke bijeenkomsten. Ook kunnen pashouders van Regiotaxi Utrecht straks ritten afrekenen via automatische incasso, wordt het mogelijk om ritten te reserveren via een app en worden de openingstijden op vrijdag en zaterdag verruimd. Bovendien wordt het voor reizigers met een Wmo-pas een stuk goedkoper om iemand mee te laten reizen. De medereiziger betaalt niet meer het OV-tarief van € 3,90, maar hetzelfde lage Wmo-tarief (per gemeente verschillend).

De aanbesteding levert niet alleen meer kwaliteit op voor reizigers, maar ook minder kosten voor de BRU-gemeenten. De nieuwe overeenkomsten voor Regiotaxi Utrecht leveren jaarlijks een besparing op van zo’n 1,7 miljoen euro. Omdat de bijdrage van BRU voor Regiotaxi Utrecht niet wijzigt, komt de volledige besparing ten goede van de negen gemeenten.

Besluit onherroepelijk na mogelijke procedures
De aanbesteding van de contracten voor Regiotaxi Utrecht verloopt volgens wettelijk vastgestelde procedures en de bepalingen in het bestek. De wet voorziet in beroepsmogelijkheden; in de komende weken kan bezwaar worden gemaakt tegen het gunningsbesluit. Het nu genomen gunningsbesluit wordt onherroepelijk als binnen de bezwaarperiode geen bezwaar wordt ingediend of na afronding van die eventuele procedures.

1 juli 2013

Filed under: