mask
You are here: Home / Nieuws / Pendeldienst met bus tussen Utrecht CS en Vredenburg

Pendeldienst met bus tussen Utrecht CS en Vredenburg

Vanaf 15 december gaat een pendeldienst rijden, waardoor reizigers tijdens winkeluren gebruik kunnen maken van de bus tussen Utrecht CS en Vredenburg. Bestuur Regio Utrecht heeft daartoe besloten, na overleg met de gemeente Utrecht. Daarmee wordt opnieuw een directe openbaar vervoerverbinding gerealiseerd tussen de westzijde van de stad Utrecht en het centrum van de stad.

Sinds 1 september 2014 is er met de sluiting van de Leidseveertunnel geen rechtstreekse busverbinding tussen het westen van de stad en het centrum. Deze knip en het inkorten van buslijnen als gevolg van de sluiting van de tunnel leverde een reizigersverlies op deze buslijnen op van gemiddeld 15%.  Omdat duidelijk behoefte is aan een busverbinding tussen de stationsomgeving en het centrum van Utrecht heeft Bestuur Regio Utrecht in samenwerking met de gemeente Utrecht en de vervoerder U-OV besloten bussen te laten rijden op deze route tijdens winkeluren.  De verwachting is dat daarmee vooral de reizigers die zijn aangewezen op openbaar vervoer een goede voorziening wordt geboden. Het gaat om een tijdelijke maatregel, bedoeld om het openbaar vervoer te verbeteren

Route winkelpendel

De winkelpendel rijdt op maandag t/m vrijdag van 08.45 uur tot 18.00 uur, op zaterdag van 08.45 uur tot 17.30 uur en op zondag van 11.45 uur tot 17.30 uur vanuit Oog in Al naar Utrecht CS Jaarbeurszijde elk kwartier door als lijn 23 naar de haltes Sint Jacobsstraat, Rozenstraat en Vredenburg. Van daar rijden de bussen terug naar Utrecht CS Jaarbeurszijde en verder naar Oog in Al als de bestaande lijn 25. De buslijn maakt gebruik van de Daalsetunnel en het Paardeveld, maar heeft daar geen halten. Er wordt gereden met een standaard bus (Euro VI).
 
Reizigers vanuit Oog in Al krijgen daarmee een rechtstreekse verbinding. De overige busreizigers kunnen op het busstation Jaarbeurszijde overstappen. Vanaf de haltes Sint Jacobsstraat, Rozenstraat en Vredenburg kunnen reizigers ook overstappen op doorgaande verbindingen van/naar de noord- en oostelijke delen van Utrecht.
 
Afhankelijk van de belangstelling voor deze nieuwe busverbinding met het centrum van Utrecht wordt medio 2015 besloten of en hoe deze wordt voortgezet.

Filed under: