mask
You are here: Home / Nieuws / OV-info voor hele provincie op één plek

OV-info voor hele provincie op één plek

Voor al uw vragen over het openbaar vervoer in de provincie kunt u straks op één plek terecht: U-OV. Als het aan regiobestuurder Arjen Gerritsen en gedeputeerde Remco van Lunteren ligt, wordt het voor iedereen in de provincie duidelijk waar je terecht kunt. Samen met vervoerders Qbuzz en Connexxion gaan ze eraan werken dit zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen. Sinds kort verzorgt Qbuzz onder de merknaam U-OV het openbaar vervoer in de stadsregio Utrecht. Dezelfde uitstraling en kwaliteit onder diezelfde naam zal worden uitgebreid naar de rest van de provincie.

Remco van Lunteren van de provincie Utrecht: “We willen dat het reizen door de provincie straks makkelijker en duidelijker is. Bijvoorbeeld door ervoor te zorgen dat het opvragen van reisinformatie of het aangeven van een klacht allemaal op dezelfde plek kan. Of je nu in Amersfoort, Utrecht of Veenendaal op de bus stapt.”
Arjen Gerritsen van Bestuur Regio Utrecht: “Niet de overheid, niet de vervoerder is het gezicht van het openbaar vervoer, maar U-OV. Daar hebben wij als regio indertijd doelbewust voor gekozen. Heel goed als we dat verder kunnen verbreden. Daar moet nog heel wat voor worden uitgezocht en over besloten, maar die handschoen pakken we gezamenlijk graag op.”
De twee organisaties gaan samen met de vervoerders Qbuzz en Connexxion verkennen op welke vlakken er al op korte termijn meer samengewerkt kan worden en wat er later eventueel gecombineerd kan worden. In de loop van het jaar zal hier meer duidelijkheid over komen.

27 januari 2014

Filed under: