mask
You are here: Home / Nieuws / Opening nieuwe buslus bij P+R De Uithof

Opening nieuwe buslus bij P+R De Uithof

15 mei 2013 P+R buslusopening Gerritsen-Lintmeijer (4)C Ramon Mosterd.jpgOp 15 mei is in het Utrechtse Science Park ‘De Uithof’ – ten oosten van het Wilhelmina Kinderziekenhuis – een nieuwe buslus geopend. Dit vernieuwde stuk busbaan met keerlus vormt een belangrijke mijlpaal voor de toekomstige bereikbaarheid per bus en tram van P+R De Uithof. De opening van de buslus is verricht door Arjen Gerritsen, portefeuillehouder Openbaar Vervoer van Bestuur Regio Utrecht (BRU) en Frits Lintmeijer, wethouder Verkeer van gemeente Utrecht. 

Foto: Ramond Mosterd

Vanaf de nieuwe keerlus rijden vanaf oktober de bussen door een tunnel naar P+R De Uithof. Om die tunnel voor de toekomstige tramlijn (de Uithoflijn) goed aangesloten te krijgen op de HOV-baan, is een stuk busbaan vernieuwd en het gebied van de keerlus heringericht. De oude simpele keerlus is vervangen door een volwaardig busplein met voldoende opstelruimte voor gewone en (dubbel)gelede bussen die hier buiten de dienstregeling kunnen wachten.

Het stuk HOV-baan dat is opengesteld vormt de toegangsweg tot de nieuwe eindhalte van buslijn 11 aan de andere kant van de Universiteitsweg. Dit stuk HOV-baan en de onderdoorgang naar de andere kant zijn geheel voorbereid op de komst van de Uithoflijn. In De Uithof is de bouw van de trambaan op diverse locaties al zichtbaar. De tramlijn moet in 2018 een snelle, comfortabele en milieuvriendelijke verbinding vormen van De Uithof met het Centraal Station Utrecht.

P+R De Uithof
De parkeergarage P+R De Uithof opent naar verwachting eind september. Met 2000 parkeerplaatsen wordt dit de grootste parkeergarage in de provincie Utrecht. Op de begane grond komen onder het gebouw een tram- en bushalte, zodat een droge overstap van auto op OV gegarandeerd is. Ook komt er een uitgebreide fietsenstalling met huurfietsen van NS OV fiets en oplaadpunten voor elektrische fietsen, scooters en auto's.

16 mei 2013

Filed under: