mask
You are here: Home / Nieuws / Onderstation Doorslag komende maandag weer in bedrijf

Onderstation Doorslag komende maandag weer in bedrijf

Door een meevaller in de planning is het onderstation aan de Doorslag in Nieuwegein maandag 18 maart, een week eerder dan gemeld, weer in bedrijf. De Weense trams verschijnen een week later, op maandag 25 maart, weer in het straatbeeld.

Omdat het onderstation enkele maanden buiten bedrijf is geweest, wil Bestuur Regio Utrecht eerst testen of het onderstation volledig functioneert voordat de Weense trams weer in de dienstregeling kunnen worden opgenomen.

Komend weekend vinden de laatste werkzaamheden aan het onderstation plaats. Dit heeft als gevolg dat op zondag de eerste twee trams en de laatste tram niet rijden tussen halte Nieuwegein Stadscentrum en halte Nieuwegein Zuid. Ter vervanging worden bussen ingezet.

In december vorig jaar brak brand uit in het onderstation aan de Doorslag (waar de elektriciteit verdeeld wordt), waarop besloten werd om de Weense trams tijdelijk uit de dienstregeling te halen. De Weense tram kent namelijk een hoog stroomgebruik en door de uitval van het onderstation in combinatie met het koude winterweer kwam de stroomcapaciteit onder druk te staan.

14 maart 2013

Filed under: