mask
You are here: Home / Nieuws / Minibusjes lijn 14+15 voor alle OV-reizigers toegankelijk

Minibusjes lijn 14+15 voor alle OV-reizigers toegankelijk

Met ingang van heden rijden er op de buslijnen 14 en 15 minibusjes die voor alle OV-reizigers toegankelijk zijn. Vervoerder GVU/Connexxion zet busjes in die tot voor kort elders in Nederland in gebruik waren, maar nu voor de Utrechtse regio beschikbaar zijn. Deze minibusjes zijn voorzien van een rolstoellift en een lage opstap.

Servicenetlijnen met minibusjes
In de dienstregeling van 2013 zijn de zogenaamde servicenetlijnen geïntroduceerd, die ook in de regionale OV-visie zijn opgenomen als onderdeel van het samenhangende OV-netwerk in de regio. Deze servicenetlijnen zijn per gebied - wijk of buurt - uitgewerkt en bieden een aanvullende service op de reguliere buslijnen. Bij de reguliere - verbindende - buslijnen ligt de nadruk ligt op hogere frequenties en snelheid en leidt daarmee ook tot grotere loopafstanden of de fiets als noodzakelijk voortransport. Voor ouderen en minder mobiele reizigers kan dit leiden tot problemen en is een aanvullende service noodzakelijk: de servicenetlijnen.
Servicenetlijnen rijden ook volgens een dienstregeling (vaste tijden, vaste route) en hebben haltes die bij voorkeur liggen nabij ouderen- en wijkvoorzieningen. Het servicenetwerk wordt gereden met minibusjes en in deze busjes geldt het reguliere OV-tarief.

22 maart 2013

Filed under: