mask
You are here: Home / Nieuws / Lang weekeinde geen tram in Utrecht

Lang weekeinde geen tram in Utrecht

Van donderdagavond 18 april (20.00 uur) tot maandagochtend 22 april rijdt er geen tram tussen Utrecht CS en halte Zuilenstein in Nieuwegein. Dat weekeinde wordt de eindhalte van de tram verplaatst naar het Jaarsbeursplein aan de westkant van de stationshal. Reizigers kunnen die periode gebruik maken van het tramvervangend busvervoer.

De verplaatsing van de eindhalte is nodig om de herontwikkeling van het stationsgebied mogelijk te maken. Op de plek van de huidige eindhalte ontstaat zo ruimte voor de komende bouwwerkzaamheden. Hier worden onder meer het Stationsplein Oost met een fietsenstalling, een bibliotheek en een tram- en busstation gebouwd.

Door de werkzaamheden rijdt de sneltram tijdens deze periode niet binnen de stad Utrecht, maar alleen tussen Nieuwegein-Zuid/IJsselstein en de halte Zuilenstein in Nieuwegein. Vanaf Zuilenstein worden bussen ingezet naar Utrecht Centraal-Busstation West v.v. Deze bussen sluiten aan op de tramtijden en stoppen (zo dicht mogelijk in de buurt) bij alle haltes van de tram, behalve bij de haltes Westplein en Graadt van Roggenweg.

Aan reizigers met scootmobielen en elektrische rolstoelen wordt een tijdelijke regeling aangeboden vanaf halte Zuilenstein in Nieuwegein naar Utrecht Centraal en vanaf het huisadres in de wijk Kanaleneiland naar Utrecht centraal en/of omgekeerd.

Na het weekeinde van 20/21 april vindt men de eindhalte van de tram aan de andere zijde van de stationshal, naast het Jaarbeursplein. Reizigers naar en van het centrum van Utrecht dienen rekening te houden met de nieuwe locatie. Voor, tijdens en na de werkzaamheden zijn er servicemedewerkers aanwezig om reizigers de juiste weg te wijzen. Ook worden er in die periode informatiefolders uitgedeeld.

28 maart 2013

Filed under: