mask
You are here: Home / Nieuws / Verkeersmaatregelen Bunnik en Zeist blijken effectief

Verkeersmaatregelen Bunnik en Zeist blijken effectief

Lagere snelheid en veiliger oversteken op Julianalaan en Koelaan

De vorig jaar genomen verkeersmaatregelen in Bunnik en Zeist hebben de gewenste resultaten opgeleverd. Op de route Koelaan (Zeist) en Julianalaan (Bunnik) wordt inderdaad minder hard gereden, er rijden minder auto’s en omwonenden kunnen veiliger oversteken. Dat blijkt uit een evaluatie die afgelopen april en mei is verricht door verkeerskundig adviesbureau XTNT, in opdracht van de twee gemeenten en Bestuur Regio Utrecht.

opening Julianalaan nov 2012

De oversteek op de Koningin Julianalaan werd in november 2012 feestelijk in gebruik genomen.

De evaluatie stelt nog een aantal aanvullende maatregelen voor, de gemeenten nemen dat advies over. Dit najaar gaan zij daarom ook nog het fietspad langs de Koelaan en de Sportlaan verbeteren, meer verlichting aanbrengen bij het zebrapad, strepen op de weg trekken op de brug over de Kromme Rijn, als onderscheid tussen fiets- en voetpad, en een spiegel plaatsen. Daarnaast zal de mobiele snelheidsmeter vaker langs de weg worden geplaatst. Bestuur Regio Utrecht, dat de eerdere verkeersmaatregelen financierde, maakt ook budget vrij voor deze extra verbeteringen.

Communicatie
Ook de communicatie rond het verkeersproject van vorig jaar is geëvalueerd. De communicatie voor en tijdens de uitvoering werd door de meeste mensen positief beoordeeld. Wel was er meer informatie gewenst in het halve jaar tussen het besluit en de start van de werkzaamheden. Ook hadden de overheden duidelijker kunnen vertellen dat de doelstelling van het project was aangepast: de maatregelen moesten vooral meer veiligheid opleveren, niet zozeer minder verkeer. Tot slot hadden de gemeenten de ondernemersverenigingen actiever kunnen betrekken.

Het volledige evaluatierapport is hier te vinden.

8 juli 2013

Filed under: