mask
You are here: Home / Nieuws / Kort geding tegen vervoerder Regiotaxi Utrecht

Kort geding tegen vervoerder Regiotaxi Utrecht

Bestuur Regio Utrecht (BRU) heeft een kort geding aangespannen tegen Transvision, de vervoerder die in de gemeenten Utrecht en Stichtse Vecht (gedeelte Maarssen) Regiotaxi Utrecht rijdt. Transvision heeft op 1 februari 2014 met BRU een contract met een looptijd van 4 jaar getekend om deze diensten uit te voeren. Transvision heeft nu aangekondigd eind dit jaar te stoppen met het regiotaxi vervoer. Bestuur Regio Utrecht, evenals de betrokken gemeenten, zien dit als contractbreuk.

Transvison heeft aangekondigd per 1 januari 2016 te stoppen met de uitvoering van het regiotaxi vervoer en daarover haar reizigers geïnformeerd. Daarop heeft Bestuur Regio Utrecht in overleg met de betrokken gemeenten besloten om een kort geding tegen Transvision aan te spannen. Het kort geding is bedoeld om Transvision te houden aan de afgesloten overeenkomst. In de overeenkomst staat dat Transvision een verplichting heeft het regiotaxi vervoer te rijden tot 15 augustus 2018.  

Kwetsbare groep reizigers

Maandelijks verzorgt Transvision in Utrecht en Maarssen ruim 26.000 ritten voor mensen die vanwege beperkingen aangewezen zijn op deze wijze van (rolstoel)vervoer per regiotaxi. Zij maken daarvoor met financiële inbreng van de gemeenten gebruik van de ondersteuning die zij nodig hebben op grond van de Wet maatschappelijke ondersteuning. Het gaat om een kwetsbare groep mensen die veelal afhankelijk is van dit vervoer. Als Transvision stopt met het rijden van het regiotaxi vervoer heeft dat grote gevolgen voor deze groep mensen. Bestuur Regio Utrecht accepteert daarom niet dat Transvision stopt. Via het kort geding wil Bestuur Regio Utrecht voorkomen dat deze groep mensen zonder vervoer komt te zitten.

Filed under: