mask
You are here: Home / Nieuws / Kleine veranderingen in het regionale OV in 2015

Kleine veranderingen in het regionale OV in 2015

De dienstregeling 2015 voor bus en tram in de regio Utrecht zal niet ingrijpend verschillen van de bestaande dienstregeling. Wel vragen bouwwerkzaamheden om aanpassingen. Ook worden verschillende verbeteringen doorgevoerd die voortkomen uit reizigerswensen die Bestuur Regio Utrecht eerder verzamelde. Deze uitgangspunten voor het vervoerplan 2015 heeft BRU meegegeven aan vervoerder Qbuzz. De uiteindelijke dienstregeling wordt dit najaar opgesteld door Qbuzz, die onder de naam U-OV het openbaar vervoer in de regio Utrecht verzorgt.

Ieder jaar wordt in december voor de regio Utrecht de nieuwe dienstregeling voor bus en tram ingevoerd. Die dienstregeling wordt daarbij ieder jaar aangepast, omdat veranderingen in de stad en regio daarom vragen, of omdat de vraag vanuit de reizigers verandert. Qbuzz maakt de nieuwe dienstregeling op basis van uitgangspunten die Bestuur Regio Utrecht als opdrachtgever meegeeft. Bij het opstellen van die uitgangspunten zijn de negen BRU-gemeenten en reizigersorganisatie ROCOV betrokken.

Werkzaamheden vragen aanpassing
De dienstregeling moet rekening houden met verschillende - al of niet tijdelijke - veranderingen in en rond Utrecht. Zo wordt in de stad Utrecht gewerkt aan het Paardenveld-Daalsesingel en de St. Jacobsstraat. De aanleg van de Uithoflijn vraagt om aanpassingen, net als de bouw van het spoorviaduct in de Leyenseweg in Bilthoven. Verder moet rekening worden gehouden met de start van de Tour de France in de zomer van 2015: niet alleen moeten daardoor veel bussen omrijden, maar ook vraagt het veel extra vervoer. Ook moet de vervoerder inspelen op de gevolgen van werkzaamheden die Rijkswaterstaat uitvoert aan A12-Galecopperbrug.

Verbeteringen van de huidige dienstregeling
Daarnaast zijn er aanpassingen die de dienstregeling moeten verbeteren. Zo wordt het nachtbusnet verbeterd en er komt een snellere busverbinding tussen De Uithof en Nieuwegein-Zuid. Er kunnen nog meer en andere kleinere verbeteringen van de huidige dienstregeling worden aangebracht, naar aanleiding van actuele onderzoeksgegevens en analyses van reizigersreacties.

De Uitgangspunten Vervoerplan 2015 zijn hier te vinden.

Filed under: