mask
You are here: Home / Nieuws / Feiten en Cijfers OV, 2013 - 2014

Feiten en Cijfers OV, 2013 - 2014

Feiten en Cijfers OV, 2013 - 2014

Feiten en Cijfers OV, 2013 - 2014

Hoeveel mensen reizen met een OV-chipkaart in het openbaar vervoer in de regio Utrecht? Hoeveel incidenten worden er geregistreerd? En hoe stipt rijden de bussen en trams eigenlijk? Deze en andere informatie over omvang en opbrengsten, kwaliteit en punctualiteit, duurzaamheid en milieu, klanttevredenheid en veiligheid heeft BRU opgenomen in de brochure ‘Feiten & Cijfers OV, 2013 - 2014’.

Het op tijd rijden in de regio Utrecht is een hele opgave, alleen al door de drukte van het verkeer die een stad als Utrecht met zich meebrengt. Het is daarom een illusie te denken dat al ons OV altijd op tijd kan rijden. Toch is het opvallend dat de stiptheid in 2014 verslechterd is ten opzichte van de jaren ervoor. Vooral het hoge aantal bussen dat te vroeg vertrekt baart BRU zorgen. Sterker nog: het uitgangspunt van BRU is dat bussen nooit te vroeg mogen vertrekken.
Vervoerder Qbuzz deelt deze prioriteit en heeft de opmerkelijke verslechtering van de stiptheid ook gesignaleerd. Het lijkt erop dat datafouten in het registratiesysteem én een te ruim afgesteld vertreksignaal de grootste boosdoeners zijn. Qbuzz heeft inmiddels aanpassingen gedaan of ingepland die snel voor verbetering moeten kunnen zorgen. Cijfers over de maand september zullen dat moeten bevestigen.

Klik hier voor de brochure.

 

Filed under: