mask
You are here: Home / Nieuws / Eindhalte tram vanaf heden op het Jaarbeursplein

Eindhalte tram vanaf heden op het Jaarbeursplein

Na een buitendienststelling van ruim vier dagen heeft de sneltram naar Nieuwegein en IJsselstein vanochtend de dienstregeling hervat. Anders dan voor het weekend bevindt de eindhalte van de tram zich nu op het Jaarbeursplein, aan de westkant van het Centraal Station in Utrecht. De voormalige eindhalte - aan de zijde van de binnenstad - is komen te vervallen. Ook de halte op het Westplein bestaat niet meer.

De verhuizing van de tram, uitgevoerd in opdracht van de gemeente Utrecht, is nodig om in het stationsgebied ruimte te maken voor bouwwerkzaamheden. Aan de binnenstadszijde van het station komt Stationsplein Oost met een fietsenstalling, een nieuwe bibliotheek en een gecombineerd bus- en tramstation.

Op termijn wordt het voor tramreizigers uit Nieuwegein en IJsselstein opnieuw mogelijk om door te rijden richting binnenstad. Dat kan pas als de Uithoflijn in gebruik is genomen, het tramstation is afgebouwd en de beide tramsystemen ook technisch op elkaar zijn afgestemd. Dat duurt nog een aantal jaren. Tot die tijd maakt de tram haar eindstop op het Jaarbeursplein, een halte die ook in de toekomst gehandhaafd blijft.

Nieuwe dienstregeling
Het tracé is iets korter dan voorheen. De vertrektijden kunnen dan ook een paar minuten afwijken van de oude dienstregeling. Exacte vertrektijden vindt u op www.vooru.nl of in de dienstregelingfolder die verkrijgbaar is in de inlichtingenkiosk van GVU. Ook de displays op de halte geven de juiste vertrektijden aan.

De zogenaamde ‘spitstrams’ rijden pas later deze week. Door het verhuizen van de eindhalte is de communicatie tussen spitstrams en verkeerslichten nog onvoldoende stabiel. Dit probleem kan met enkele dagen verholpen worden.

23 april 2013

Filed under: