mask
You are here: Home / Nieuws / Deze zomer zes weken geen tram

Deze zomer zes weken geen tram

Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein worden van 20 juli tot 31 augustus 2014 niet bediend met trams maar met extra bussen. Oorzaak is een grootschalige vernieuwing van de trambaan. Tussen de halte Kanaleneiland-Zuid en de tramremise in Nieuwegein wordt in opdracht van Regiotram Utrecht de volledige trambaan vervangen. Omdat ook gewerkt wordt aan de wisselstraat - de toegang tot de tramremise - rijden er geen trams maar bussen tussen Utrecht en Nieuwegein/IJsselstein.

De tramlijn tussen Utrecht en Nieuwegein Stadscentrum is zo’n dertig jaar oud en aan het einde van de technische levensduur. In 2012 is daarom een start gemaakt met vervanging van de trambaan. Dat gaat helaas niet zonder enige overlast voor de omgeving. Het werk is daarom over meerdere jaren verspreid. Wanneer op 31 augustus opnieuw de trams rijden, is Nieuwegein weer goed bereikbaar met de tram.

Vervangend busvervoer
Het vervangend busvoer bestaat uit een combinatie van nieuwe pendelbuslijnen en aanpassingen in het reguliere busnet. Deze pendelbusdiensten rijden onder andere tussen het Jaarbeursplein in Utrecht en de halte Kanaleiland-Zuid en tussen Nieuwegein Cityplaza en het Antonius Ziekenhuis locatie Nieuwegein. Zij rijden even vaak als de tram en volgen zoveel mogelijk de tramroute en stoppen vlakbij de tramhaltes. De reguliere buslijnen houden deze zomer de uitgebreide winterdienstregeling. Met deze maatregelen wordt er voldoende extra capaciteit ingezet om de reizigers frequent en comfortabel te vervoeren rijdt een pendeldienst. Alle bestemmingen blijven zo bereikbaar.

Ga naar www.regiotramutrecht.nl voor meer informatie over de werkzaamheden, op www.u-ov.info vindt u meer informatie over het vervangend busvervoer.

Filed under: