mask
You are here: Home / Nieuws / Continuïteit Regiotaxi Utrecht gewaarborgd

Continuïteit Regiotaxi Utrecht gewaarborgd

Vervoerder Transvision blijft vanaf 1 januari 2016 in de gemeenten Utrecht en Stichtse Vecht (Maarssen) voorlopig het vervoer voor Regiotaxi Utrecht verzorgen. Op deze manier wordt  een periode van circa 6 maanden overbrugd die nodig is voor een nieuwe Europese aanbesteding.

De betrokken gemeenten Utrecht en Stichtse Vecht, evenals de provincie Utrecht, hebben dit besloten na overleg met vervoerder Transvision. Daarmee is gehoor gegeven aan een oproep van de rechter aan beide partijen om met elkaar in overleg te treden om tot redelijke voorwaarden voor een overbruggingsperiode vanaf 1 januari 2016 te komen. In deze periode kan alsnog een nieuwe aanbestedingsprocedure worden doorlopen. Hiermee wordt de continuïteit van Regiotaxi Utrecht geborgd.   

Alle betrokken partijen zijn het eens geworden over deze redelijke voorwaarden waaronder het vervoer per regiotaxi verzorgd blijft na 1 januari 2016. Provincie Utrecht en de betrokken gemeenten Utrecht en Stichtse Vecht zijn blij met deze oplossing mede omdat Transvision de afgelopen periode heeft laten zien goede kwaliteit te kunnen bieden.

Dienstverlening verzekerd

Voor de reizigers betekent dit besluit dat de dienstverlening van Regiotaxi Utrecht ook volgend jaar verzekerd is. Reizigers in Utrecht en Maarssen zullen op dezelfde manier bediend blijven als zij gewend zijn. Afgesproken is dat als de aanbestedingsprocedure vertraging oploopt Transvision de uitvoering van Regiotaxi Utrecht na 1 juli 2016 voortzet tot uiterlijk 31 december 2016.

Filed under: