mask
You are here: Home / Nieuws / Busknooppunt ontsluit Papendorp met stad en regio

Busknooppunt ontsluit Papendorp met stad en regio

Start aanleg busknooppunt Papendorp web - rechten Photosteron.jpg19 november is de aanleg van busknooppunt Papendorp gestart met de onthulling van een bouwbord. Genodigden bekeken na het scannen van het bouwbord op hun smartphone een filmpje dat de verschillende busroutes laat zien die Papendorp aandoen. Met ruim zestig bussen in de spits, is de stad en de regio, straks goed bereikbaar vanaf bedrijventerrein Papendorp. Het busknooppunt is in 2014 klaar.

Het hoogwaardige kantorenpark Papendorp wordt beter bereikbaar vanuit de regio, Papendorp krijgt een betere ligging in het OV-netwerk. Het wordt een belangrijk knooppunt waar bussen uit de regio vanaf de A2 stoppen en snel via Papendorp het centrum van Utrecht kunnen bereiken. Ook doen dan de bussen op de snelle busverbinding tussen Houten - Nieuwegein – Leidsche Rijn Centrum - Maarssen dit knooppunt aan.

De snelle busverbindingen leveren een bijdrage aan het bereikbaar houden van de regio Utrecht. Een bewuster gebruik van auto, openbaar vervoer en fiets helpt de verkeersdoorstroming en de luchtkwaliteit in de stad en regio. Zowel de economie als de volksgezondheid van stad en regio hebben daar direct baat bij.

19 november 2013

Filed under: