mask
You are here: Home / Nieuws / BRU wint kort geding over revisie trams

BRU wint kort geding over revisie trams

Bestuur Regio Utrecht (BRU) is door de rechtbank in het gelijk gesteld in een kort geding dat was aangespannen door leverancier Strukton Rolling Stock BV. De rechtbank oordeelde dat BRU bij de keuze voor een leverancier voor het levensduur verlengend onderhoud aan de sneltrams de juiste procedure heeft gevolgd. De uiteindelijke keuze voor Vossloh Kiepe GmbH is dan ook rechtmatig.

BRU voert momenteel groot onderhoud uit aan de sneltrams die dagelijks 40.000 passagiers vervoeren tussen Utrecht CS en Nieuwegein/IJsselstein. Onlangs werd fase 1 van het proces, waarbij de trams zowel van buiten als van binnen werden opgeknapt, afgerond. Fase 2, de revisie van de draaistellen van de trams, is inmiddels halverwege.

De aanbesteding voor fase 3 betreft het toepassen van nieuwe systemen. De komende anderhalf jaar worden alle 26 trams voorzien van nieuwe generatoren, compressoren en het luchtsysteem wordt gereviseerd.

In het bestek voor de werkzaamheden in fase 3 had BRU van de inschrijvende partijen onder meer een beschrijving van het risicodossier gevraagd. Dit onderdeel van de aanbieding van Strukton werd door BRU als onvoldoende beoordeeld en BRU verklaarde de inschrijving van Strukton ongeldig.
De rechtbank oordeelde dat BRU op goede gronden tot haar beoordeling is gekomen. Om die reden wijst de rechtbank alle vorderingen van Strukton af.

31 januari 2013

Filed under: