mask
You are here: Home / Nieuws / BRU stemt in met nieuw ontwerp Vredenburg

BRU stemt in met nieuw ontwerp Vredenburg

Er kunnen bushaltes terugkomen op het Vredenburg in Utrecht. In eerdere ontwerpen van de gemeente Utrecht was naar mening van BRU het risico te groot dat de haltes gebruikt zouden worden voor het laden/lossen van vrachtwagens, zou de doorstroming van de bussen ernstig belemmerd worden en was de veiligheid voor met name voetgangers niet goed geborgd.
Dat is niet meer het geval in de nieuwe ontwerpen, die in overleg met Bestuur Regio Utrecht (BRU) zijn gemaakt. BRU is verantwoordelijk voor goed en veilig openbaar vervoer, maar het is de gemeente die de openbare ruimte inricht. Het college van Utrecht stelt nu aan de gemeenteraad voor om zowel bushaltes voor stadsbussen aan te leggen op het Vredenburg als in de Sint Jacobsstraat.

Als bushaltes wegens bouwwerkzaamheden wordt opgeheven, heeft BRU als uitgangspunt dat ze later weer terugkomen. Dat geldt ook voor het Vredenburg. De gemeente Utrecht moest daarvoor de ontwerpen maken. De ontwerpen voor het nieuwe Vredenburg voldeden echter niet aan de normen. Dat is nu opgelost. De haltes die nu op het Vredenburg worden voorgesteld, zijn bedoeld voor stadsbussen in en uit oostelijke richting, de haltes op de Sint Jacobsstraat voor bussen in noordelijke richting. Het gaat om zes buslijnen die dan op het Vredenburg stoppen en vijf in de Sint Jacobsstraat.

10 april 2013

Filed under: