mask
You are here: Home / Nieuws / Bezwaren tegen gunningsbesluit OV ongegrond

Bezwaren tegen gunningsbesluit OV ongegrond

Bestuur Regio Utrecht (BRU) wijst de bezwaren af van vervoerbedrijf OV Regio Utrecht B.V. rond de aanbesteding van het openbaar vervoer. Het bedrijf (met als enige aandeelhouder Connexxion Openbaar Vervoer N.V.) heeft bezwaar aangetekend tegen de gunning van de openbaar-vervoerconcessie Tram en Bus Regio Utrecht aan Qbuzz B.V. Een onafhankelijke bezwaarschriftencommissie heeft de betrokken partijen gehoord. Na onderzoek adviseerde de commissie BRU de bezwaren ongegrond te verklaren. Het dagelijks bestuur van de regio neemt dit advies over. OV Regio Utrecht B.V. kan nog bij de rechter beroep instellen.

BRU besloot afgelopen oktober, na een openbare aanbesteding, dat vervoerder Qbuzz B.V. vanaf 8 december 2013 het openbaar vervoer in de stadsregio Utrecht mag verzorgen. De andere inschrijver, OV Regio Utrecht B.V., diende daarop bezwaar in tegen dat besluit.
Om een deskundige en onafhankelijke beoordeling van bezwaren rond de aanbesteding te waarborgen, stelde Bestuur Regio Utrecht een externe bezwaarschriftencommissie in. De tijdelijke commissie bestaat uit een OV-jurist, een milieudeskundige en een OV-specialist.

14 januari 2013

Filed under: