mask
You are here: Home / Nieuws / Afrondende fase tegemoet

Afrondende fase tegemoet

20 augustus
IMG_7715.JPGLangzaam maar zeker glijdt het project GVI 1B een nieuwe fase in. Deze hele week wordt er verder gewerkt aan de afronding van het fysieke deel van de werkzaamheden. Volgende week gaat de test- en proefperiode van start. In de nacht van 26 op 27 augustus worden er zogenaamde ‘kortsluitproeven’ gedaan. Dit betekent dat voor even de stroom op de bovenleiding wordt gezet. Vervolgens wordt er dan kortsluiting ‘gemaakt’ om te testen of de energie-installatie veilig werkt.

Vanaf woensdag 28 augustus start het ‘proefrijden’. Dit gebeurt met drie trams: twee SIG-trams en één ‘Weense’ tram. Tijdens het proefrijden worden de baan en de technische installaties getest. Afhankelijk van de testresultaten neemt deze fase één tot enkele dagen.

Op zaterdag 31 augustus worden de laatste voorbereidingen getroffen zodat de tram zondag bij aanvang dienstregeling weer in exploitatie kan worden genomen. In de periode daarna zullen er nog enkele kleine restwerkzaamheden worden uitgevoerd langs de baan.

Filed under: