mask

U-OV

U-OV, het openbaar vervoer in de regio Utrecht

Hebt u als reiziger vragen over het openbaar vervoer, gaat u dan naar www.u-ov.info. Daar vindt u alle informatie over reismogelijkheden, vertrektijden, kaarten en abonnementen.

Sinds 8 december 2013 verzorgt Qbuzz in opdracht van Bestuur Regio Utrecht onder de naam U-OV het bus- en tramvervoer in de regio Utrecht. U-OV is het merk van het openbaar vervoer in de regio Utrecht. Voor de reiziger is het belangrijk dat het openbaar vervoer in de regio herkenbaar is: één gezicht voor het hele OV-systeem - voertuigen, dienstregeling, haltes, reizigersinformatie, marketing- en communicatiemiddelen en personeel.

Logo UOV oranjeBestuur Regio Utrecht is van oordeel dat voor de klant minder relevant is wie er achter de schermen dat openbaar vervoer verzorgt, of wie de opdrachtgever is. Het product en de kwaliteit van het openbaar vervoer staat centraal. Daarom heeft BRU de vervoerdersonafhankelijke merknaam ‘U-OV’ laten ontwikkelen met bijbehorende huisstijl, om zo het regionale OV-systeem als merk eenduidig kenbaar te maken.

Het meest opvallend van de U-OV-huisstijl zijn de voertuigkleuren in heldergeel met donkergrijs, en het oranje logo. Op de bussen staat U-bus, op de trams U-tram.

Afbeelding Ubus

Logo U-regiotaxiRegiotaxi Utrecht, een bijzondere vorm van openbaar vervoer, gebruikt onder de naam U-regiotaxi een afgeleid logo in de kleurstelling donkergrijs en oranje.